Polish English French German Russian

Informacja w sprawie wprowadzenia zasad  RODO

Jeśli otworzyłeś niniejszą stronę internetową informujemy Cię, że:

Agal S.C. AKZ Ziemczonek z siedzibą  w Dusznikach Zdroju ul. Słowackiego 4. REGON 890506894, NIP 8831360923

Jest  administratorem związanych z tą stroną, danych osobowych, takich jak imienia, nazwiska, adresu, danych kontaktowych (telefonu, adresu e-mail) wynikających z  użytkowania i przetwarzania  informacji, składania zapytań serwisowych, zamówień oraz rezerwacji.

Nasze zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej 1138*1139*1140*zarejestrowane są
w Urzędzie Miasta Duszniki Zdrój ul Rynek 6.

Jak możesz się z nami skontaktować?
listownie: ul. Słowackiego 4   57-340 Duszniki Zdrój
e-mailem na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., telefonicznie 0048601799957

Jakie masz prawa?

  1. dostępu do Twoich danych,
  2. ich poprawiania,
  3. żądania ich usunięcia,
  4. ograniczenia przetwarzania,
  5. wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania Twoich danych osobowych,

Co zrobić gdy uważasz, że przetwarzamy Twoje dane niezgodnie z wymogami prawnymi?

Możesz wnieść skargę do organu nadzorczego. W Polsce jest to Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych http://www.giodo.gov.pl/

Po co nam Twoje dane, czyli w jakim celu je przetwarzamy?

W celu odpowiedzi na złożone przez Ciebie zapytania, zamówienia i rezerwacje:

* dot. sprzętu narciarskiego, możliwości jego  zakupu poprzez sklep www.nartybiegowe.pl lub rezerwacji,

* wolnych terminów i rezerwacji na przyszłe okresy pobytów w naszym Ośrodku noclegowym pod adresem Zieleniec 50, 57-340 Duszniki Zdrój

*wytworzenia dokumentów wysyłkowych oraz przesłania ofert na Twoje wyraźnie sformułowane zapytanie.

*Twoje dane osobowe i adresowe mogą być nam niezbędne, na podstawie wymagań organów państwowych i finansowych, w celu wystawienia faktur, dokumentów finansowych oraz statystycznych (w tym także ewidencji) prowadzonych na podstawie odrębnych umów, przez związane z nami biura rachunkowe.

Czy musisz podawać nam swoje dane?

Jest to dobrowolne. Bez ich podania jednak nie będziesz j mógł skorzystać z ofert wynikających z naszej działalności gospodarczej

 Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane?

  1. 6 ust. 1 lit. f  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólnego rozporządzenia o ochronie danych)
  2.     10 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy Prawo telekomunikacyjne.
  3.     Naszym prawnie uzasadnionym interesem jakim  jest prowadzenie działalności gospodarczej, w tym doskonalenie naszych usług poprzez analizowanie Twoich opinii, a także  życzeń specjalnych oraz dopasowywanie ich składników do Twoich potrzeb.

Komu przekażemy Twoje dane?

Podmiotom zajmującym się hostingiem (przechowywaniem) naszych stron internetowych oraz danych osobowych do naszego biura rachunkowego. Deklarujemy, że nie będziemy przekazywać Twoich danych osobowych innym podmiotom nie wymienionym wyżej.

Jak długo będziemy przetwarzać Twoje dane?

Przez czas: prowadzenia przez nas działań gospodarczych i marketingowych albo do czasu wyrażenia przez Ciebie sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania Twoich danych w w/w celach albo wyraźnego odwołania Twojej zgody przez maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub listownie na w/w adres naszej siedziby. Odwołanie przez Ciebie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania Twoich danych osobowych przed wycofaniem zgody.

Czy po przekazaniu nam danych możesz sprzeciwić się ich przetwarzaniu?

Tak. Możesz to zrobić w dwóch sytuacjach, gdy przetwarzamy Twoje dane:

  1.     na potrzeby marketingu bezpośredniego; takiego sprzeciwu nie musisz uzasadniać
  2. na podstawie innych naszych prawnie uzasadnionych interesów; taki sprzeciw wymaga uzasadnienia Twoją szczególną sytuacją.

                                                                                  Agal sc AKZ Ziemczonek 25.05.2018

                                                                                   

Informacja o ochronie danych osobowych 

Zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku (Dz. U. 133 z dnia 29 października 1997 roku poz. 833 oraz art. 6 ust. 1 lit. f  Rozporządzenia o RODO) Agal sc i nasza Witryna chroni dane osobowe Użytkowników. Dokument wyjaśnia zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach serwisu. W swoich bazach posiadamy dane pochodzące z 

  • Ośrodek Noclegowy Agal Sport, wypożyczalnia - każdy użytkownik, który robi rezerwację bezpośrednią lub przez stronę internetową Online, posiada możliwość założenia własnego konta. Posiadanie konta w serwisie umożliwia, przy kolejnych konaktach, pominięcie "kroku" związanego z wpisywaniem danych osobowych lub firmy zamawiającego. Istnieje możliwość skasowania konta na życzenie użytkownika, a także zmiana danych.
  • Logi serwera - zbieramy informacje dotyczące wykorzystania serwisu przez użytkowników oraz ich adresów IP na podstawie analizy logów dostępowych. Informacje te wykorzystywane są w celach technicznych, związanych z administracją sklepem,  jak również w celach statystycznych. Informacje pochodzące z logów serwera mają charakter anonimowy i nie pozwalają na identyfikację użytkownika.
  • Pliki cookies - cookies są to informacje, które serwer zapisuje na dysku komputera użytkownika, dzięki czemu będzie mógł go "rozpoznać" przy ponownym połączeniu. Pozwalają one nam na dostarczanie informacji dostosowanych do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkowników. Istnieje możliwość wyłączenia cookies w ustawieniach przeglądarki - utrudni to, lecz nie uniemożliwi korzystania z sklepu. Informacje pochodzące z cookies mają charakter anonimowy i nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Udostępnianie informacji o użytkowniku:
Agal sc  nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom. Twoje dane osobowe, które nam podajesz (imię i nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mailowy) traktujemy jako informacje w najwyższym stopniu poufne i nikt z zewnątrz nie ma do nich dostępu.  Nie są udostępniane żadnym osobom trzecim, firmom ani organizacjom. Służą one tylko i wyłącznie do komunikacji pomiędzy nami.

Warto pamiętać:

  • po każdorazowym odejściu od komputera lub opuszczeniu naszej witryny kliknij na link "wyloguj" znajdujący się w prawym menu
  • nikomu nie udostępniaj loginu i hasła do Twojego konta
  • Nigdy nie zwracamy się do Użytkowników o udostępnienie nam loginu lub hasła. W sieci jest wiele osób które mogą chcieć uzyskać od Ciebie informacje na Twój temat i użyć ich przeciwko Tobie lub innym osobom

Usuwanie danych:
Każdy użytkownik ma prawo do wglądu i poprawienia po zalogowaniu oraz usunięcia swoich danych osobowych zgromadzonych przez Agal sc , ma prawo także żądać usunięcia danych osobowych przez naszych pracowników.

Agal sc  25.05.2018